הצטרפתם למשלחת של חוקרים סקרנים שנשלחה ליער במטרה למצוא מטמון של מטבעות עתיקים. כל אחד מכם מצויד בתיק גב המכיל את כל מה שתצטרכו למסע: אוכל ומים, מפה לניווט ביער הלא מוכר, מצפן שיעזור לכם לנווט את דרככם ביער, מחוגה, תיק עזרה ראשונה למקרי חירום, סרגל באורך 30 סנטימטרים, סרט למדידת אורכים ומצלמה לתיעוד המסע. אתם מגיעים ליער בשעה 10:00 בבוקר, וראשת המשלחת מעדכנת אתכם שהמידע היחידי שיש לה הוא שאתם אמורים להתחיל את החיפוש אחר המטבעות בסביבת עץ שגובהו 8 מטרים בדיוק. איך תוכלו למצוא את העץ הזה בעזרת הציוד שיש לכם בתיק הגב? איך אפשר בכלל לדעת מהו גובהם של העצים ביער?
אחרי שעות של חיפושים, סוף-סוף הצלחתם למצוא את העץ שחיפשתם. ושם, עמוק מתחת לשורשים, אתם מוצאים את המטמון האבוד של המטבעות העתיקים. אבל לא לשמוח מהר כל כך! עד מהרה מתברר לכם שחלק מהמטבעות מזויפים. איך תוכלו לזהות אילו מהמטבעות מזויפים?
במסגרת הסדנה התלמידים פוגשים את אחת השיטות העתיקות למדידת גבהים: שימוש בדמיון משולשים וביחסי צלעות מתאימות. למעשה, בעזרת השיטה הזאת המתמטיקאי היווני תָאלֵס מדד לפני כ-2,500 שנים את גובה הפירמידה הגדולה במצרים. בנוסף לכך, התלמידים מתוודעים לשיטות שקילה שאינן מצריכות שימוש במשקולות ייעודיות. התלמידים מפעילים חשיבה יצירתית וחשיבה לוגית שמסייעות להם לקבל החלטה בנוגע לדרכים המתאימות לפתרון הבעיות שייתקלו בהן במהלך המסע ביער, ובנוגע לפריטי הציוד בתוך תיק הגב שיוכלו לסייע להם להתמודד עם הבעיות הללו.
אתם שייכים לנבחרת בלשים שהצליחה לפתור כבר מספר רב של תעלומות. והינה, נקראתם לפענח תעלומה נוספת: הגעתם לעיירה רחוקה ונתקלתם בתושבים שמתהלכים בה באופן מוזר. עד מהרה אתם מבינים שאירעה בעיירה התרחשות מסתורית אשר גרמה לכל תושביה לאבד את הזיכרון. האם אתם מוכנים לעזור להם להיזכר בשמות שלהם, בצבעי הבתים שלהם ובמשקאות המועדפים עליהם? בבניין העירייה תוכלו למצוא מידע שיאפשר לכם לעזור לתושבים.
הסדנה מפגישה את התלמידים עם בעיות מסוג "חידות איינשטיין". עיסוק בבעיות כאלה מטפח חשיבה יצירתית וביקורתית ומפתח חשיבה לוגית. לאלו יש תרומה להתפתחות הקוגניטיבית הכללית. בנוסף לכך, התמודדות עם פתרון "חידות איינשטיין" מעודדת עבודת צוות ושיתוף פעולה וכך מפתחת מיומנויות תקשורת. במסגרת הסדנה התלמידים מתנסים בפתרון ובחיבור של מגוון חידות לוגיות, לומדים על המשמעות של לוגיקה מתמטית ועל ההבדל בינה לבין סוגים אחרים של לוגיקה, וכן מתוודעים לחשיבותה של הלוגיקה המתמטית כחלק מלימודי המתמטיקה.
תמיד הייתם חובבי הרפתקאות, ולכן לא מפתיע שהחלטתם להצטרף לקבוצה של הרפתקנים שיצאה למשימה של מציאת קפסולת זמן שנטמנה לפני כמאה שנה בכפר עתיק ליד ירושלים. על המפה שמובילה למקום שבו הוטמנה הקפסולה, נכתב שכאשר תגיעו לכפר, תראו רשת של שבילים העוברים בין מבני אבן מסתוריים. כל מבנה כזה מורכב מאבנים שצורתן קובייה. כדי להתחיל את החיפוש, עליכם להגיע למבנה המערבי ביותר בכפר. כשתעמדו שם, תראו שמהמבנה הזה אפשר להמשיך וללכת בארבעה שבילים שונים, אבל רק אחד מהם הוא חלק מהמסלול המוביל לקפסולת הזמן. כדי לדעת מהו השביל הנכון, התבוננו היטב במבנים הנמצאים בקצה השני של כל אחד מארבעת השבילים. השביל שהוא חלק מהמסלול המוביל לקפסולה, הוא זה שבקצהו מבנה הזהה למבנה המערבי שממנו תתחילו את החיפוש. אבל שימו לב! לא כל כך פשוט למצוא את המבנה הזה, מכיוון שהוא מוצב על השביל באופן שונה מהמבנה המערבי. אם כך, מה צריך לעשות? לבצע סיבוב של המבנים בדמיון! כך תוכלו להמשיך להתקדם בתוך רשת השבילים, עד שתגיעו לקפסולה. והינה הצלחתם למצוא את קפסולת הזמן. מה הייתם מצפים לגלות בתוכה? ומה גיליתם בתוכה בסופו של דבר?
במסגרת הסדנה התלמידים מתמודדים עם משימה הדורשת מהם לבצע סיבוב בדמיון של צורות תלת-ממדיות (גופים), לומדים על ההבדל בין צורות דו-ממדיות לבין צורות תלת-ממדיות, מתנסים בבניית מבנים מקוביות, לומדים כיצד להתבונן בהם מזוויות שונות, וכן מפתחים את היכולת שלהם לבנות מבנה מקוביות על סמך הייצוג הדו-ממדי שלו. בנוסף לכך, התלמידים לומדים על המשמעות של קפסולת זמן ומתכננים בעצמם קפסולה כזאת. הסדנה מתבצעת במתכונת של משחק מסוג "קופסת בריחה".
סדנאות לתלמידי כיתות א'-ג'
מיזם טומורוקידז הוקם על רקע ההכרה בחשיבות של פיתוח חשיבה מתמטית יצירתית מוקדם ככל האפשר. המיזם מיועד לבני 12-4, והוא כולל ספרי ילדים, פעילויות, משחקים וסדנאות המנגישים רעיונות מתמטיים גדולים בשפה פשוטה וברורה, תוך התמודדות עם אתגרי חשיבה המסייעים לטיפוח היצירתיות.